Embriyo Dondurma

                      Tüp bebek tedavisine, yumurtaların gelişimi ve takibi ile başlandıktan sonra, yumurta toplama işlemi yapılır. Yumurta toplandığı gün baba adaylarından da sperm alarak laboratuarda mikroenjeksiyon işlemi ile döllenme sağlanır. Ertesi gün embriyoların döllenip döllenmediği, kaç embriyonun oluştuğu tespit edilir. Embriyoların gelişimi takip edilerek, anne rahimi ve annenin durumu uygun ise embriyo transferini yapılır. Kalan fazla embriyolar, embriyoloji laboratuarında sizlerin onayı ile dondurularak saklanabilir. Embriyoların dondurulması, sonuç negatif olduğunda tekrar aynı zahmetlere katlanmadan, hazır embriyonun daha kolay bir hazırlıkla tekrar transfer edilebilmesini sağlar. Sonuç pozitif olduğunda da istediğiniz zaman  tekrar başvurabilirsiniz.

Polikisitik overli hanımlarda fazla uyarılmaya bağlı olarak hiperstimülasyon sendromu gelişme riskleri olabilir. Bu durumlarda da embriyo transferi yapmayıp dondurmayı, birkaç ay sonra basit bir hazırlık süreci ile transfer etmeyi daha uygun ve sağlıklıdır.

Yumurtalık rezervi düşük olan hanımlarda, tüp bebek tedavisini birkaç ay aralarla tekrarlayarak, her tedavide oluşan embriyoları birer ikişer tane dondurup daha sonra ikişer embriyo şeklinde transfer uygulamasını da havuz sistemi olarak isimlendirilmektedir.

Genetik problemeleri olan çiftlerde de embriyo biopsileri yapıldıktan sonra dondurulup, sonuç alınıp daha sonra transfer yapılabilir.

Embriyo dondurma teknolojisi birçok yönüyle faydalı olmaktadır. Bu teknolojinin gelişmesi ile de dondurulmuş embriyo transferlerinde başarı şansı her geçen gün artmaktadır.